BLOG

KATTEBELLETJES


Week 44 2021

De Deputy General Manager

Iemand uit de laag van de medewerkers kwam dan tussen de laag van leidinggevende en medewerker "in te staan". Dat midden waar je EN geen officiele leidinggevende bent EN ook geen medewerker meer. De plek die er wel voor zorgt dat het team kan blijven voortbestaan, zolang de plek van leidinggevende leeg is. 

Lees meer »

Thuisteam

Daar zijn we het in ieder geval wel over eens, zei de manager van het team. Was dat ook maar zo voor de afspraken die we maken. We maken ze wel, maar vaak worden ze niet opgevolgd, waardoor er maar weinig progressie geboekt wordt op onderwerpen. 

Lees meer »

Heldere Plek

 Als partner naast de business? Of eerder op afroep - als de business een (sparring)partner nodig heeft? Of letterlijk, de functie titel in ogenschouw nemend, komt HR eerst, dan de business en dan het partnerschap. Voor je het weet runt HR de tent!

Lees meer »

Kleuren mengen

De rode shirts van organisatie rood worden ingeleverd. Zo ook de blauwe shirts van organisatie blauw. Vanaf 1 januari dragen alle medewerkers een paars shirt, wordt er gewerkt uit de missie, visie en strategie van organisatie paars. En ookal zie je - in eerste instantie overal paarse shirts - als je verder kijkt - schijnen de blauwe en rode hemden er hier en daar doorheen. Kennelijk zijn de shirts ingeleverd, maar de hemden zijn door sommige medewerkers gehouden. Sterker nog - na verloop van tijd - kan het zijn dat sommige medewerkers de paarse shirts uitdoen en verder gaan in hun blauwe of rode hemd. 

Lees meer »