De Deputy General Manager

Gepubliceerd op 6 november 2021 om 14:59

Ooit kwam ik in een organisatie en daar kwam ik in aanraking met het fenomeen Deputy Manager. Na wat verder onderzoek bleek het ontstaan van dit fenomeen te liggen in manager plekken die (tijdelijk) niet ingevuld werden.

Iemand uit de laag van de medewerkers kwam dan tussen de laag van leidinggevende en medewerker "in te staan". Dat midden waar je EN geen officiele leidinggevende bent EN ook geen medewerker meer. De plek die er wel voor zorgt dat het team kan blijven voortbestaan, zolang de plek van leidinggevende leeg is. 

 

Herken je deze plek? En herken je ook wat de winst is van deze plek? Is er ook een prijs die betaald wordt? 

 

Input zou kunnen zijn: 

In 1 van de organisaties waar ik gewerkt hebt was deze deputy plek een plek die stond voor: Je bent er bijna, maar nog niet helemaal. Bij uitstek ook een plek waar keihard op gewerkt werd. Want ja, wat zou jij doen als je de finish al in zicht hebt? Gewoon nog wat harder lopen toch? Opmerkelijk was dat als iemand dan toch uiteindelijk door mocht schuiven naar de officiele plek van General Manager, de nieuwe Deputy zich al aandiende. En zo ontstond er na verloop van tijd een extra laag in de organisatie. Inclusief loonsverhoging. Niet omdat deze plek perse nodig was voor het behalen van de organisatie doelstellingen. Meer om lagen te creeren zodat goede mensen zouden blijven. 

 

3 keer raden wat er op de laag daaronder gebeurde? 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.