OVER UNRAVEL

Patricia van de Merwe en Trudy Krabbe zijn het systeem Unravel. Samen hebben we >20 jaar zakelijke ervaring in het werken met organisaties in verschillende branches.  We maken gebruik van onze kennis en kunde op het gebied van systemisch werken.  We zijn allebei opgeleid door het Bert Hellinger Instituut, Siebke Kaat en School voor Systemisch Bewustzijn. En zoals je ziet: wij doen ons werk met veel plezier en toewijding.

OORSPRONG

Kenmerkend voor de oorsprong van ons systeem is dat wij allebei niet op zoek waren naar een samenwerking of partnership. De samenwerking heeft ons gevonden en zich aan ons opgedrongen. Gek gezegd: het was gewoon geen optie om dat wat we samen doen en wat we zijn, niet ten dienste van opdrachtgevers in te zetten. Al in een vroeg stadium zijn we zelf ook na gaan denken over het fenomeen samenwerken en wat hiervoor essentieel is. Voor ons is dat het ervaren van verbinding, vertrouwen en wederzijdse verantwoordelijkheid om ruimte te nemen en te geven. Toen het duidelijk was dat het 'aan' was tussen ons, ontstond binnen no-time onze missie: het systemisch werken toegankelijk maken voor organisaties en vertaalden we onze kennis en ervaring naar de Systemische Organisatiescan.

TIJDLIJN

Allereerste op onze gezamenlijke tijdlijn staat in 2019 de opleiding Systeemdynamieken in Organisaties, waar we elkaar ontmoet hebben. In 2020 voerden we onze eerste opdracht samen uit, wat ook de start was van vele uren telefonische verkenning van elkaar. Er was en is veel te bespreken en we ontdekken (nog steeds) veel gedeelde thema's. Lef, trauma, verlies, veel verantwoordelijkheid (kunnen) dragen en verlangen om te staan voor wat we waard zijn. 

In 2021 volgenden we de opleiding Systemisch Adviseren bij Siebke Kaat. Uit deze opleiding is de organisatiescan ontstaan. Eind van dit jaar ontstond onze huisstijl en de huidige look and feel van de scan. 

2022 zou het jaar van de lancering worden, tot we ons realiseerden: we zijn al 2 jaar operationeel. We gaan niet lanceren. We gaan vieren dat we al 2 jaar doen wat we met veel plezier doen. We ontwikkelden de opleiding Systemisch Leidinggeven en de mogelijkheid tot supervisie en reflectie. 

LEIDENDE PRINCIPES

Filterend uit onze oorsprong, de tijdlijn en de ervaring die we opgedaan hebben, zien we in onze aanpak 4 leidende principes:

  • We zijn zorgvuldig
  • We werken vanuit vakmanschap
  • We nemen de tijd
  • We werken met plezier

BESTAANSRECHT

Wij begeleiden (leiders van) organisaties in het ontrafelen van steeds terugkerende vraagstukken, zodat zichtbaar wordt welke onbewuste dynamieken er spelen, zodat wat vastzit weer in beweging komt, zodat organisaties (weer) vitaal worden.